Кошик
1424 відгуків

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (сьогодні).

вулиця Василя Верховинця, 10, Київ, Україна
+380 (95) 285-50-50
+380 (96) 285-50-50
Roks - Інтернет магазин

Кухонний японський ніж Fukamizu Santoku165 арт.11363

  • Немає в наявності
  • Код: 11363

4 334 

+380 (95) 285-50-50
Vodafone
  • +380 (96) 285-50-50
    Kyivstar
  • +380 (63) 285-50-50
    Life :)
повернення товару протягом 14 днів безкоштовно
Кухонний японський ніж Fukamizu Santoku165 арт.11363
Кухонний японський ніж Fukamizu Santoku165 арт.11363
4 334 
Немає в наявності
+380 (95) 285-50-50
Vodafone
  • +380 (96) 285-50-50
    Kyivstar
  • +380 (63) 285-50-50
    Life :)
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
Одні з найбільш відомих і шанованих на кухні японських ножів – це Сантоку (Santoku-Bocho). Саме слово «Сантоку» (Santoku) перекладається як «три хороші речі», точніше «три благодійники», буквально позначаючи три варіанти використання такого типу ножа - різати, рубати і кришити. Сантоку – це один з найбільш поширених і використовуваних типів японських кухонних ножів, фактично за своїм призначенням - аналог нашого шеф-ножа. Довжина клинка кухонного ножа Santoku може бути від 105 мм до 180 мм, найпоширеніший розмір – 165 мм по клинку. Це кухонник зі специфічною конфігурацією леза. Лінія ріжучої кромки у Сантоку практично пряма, з невеликим підйомом до вістря. Це дозволяє нарізати продукти з великим комфортом, а також значно спрощує процес заточування. Широка голомень Сонтоку виключає контакт руки з поверхнею столу, а також дозволяє використовувати ніж як імпровізованої лопатки для накладання нарізаних продуктів. Сантоку дуже близький по строю клинка до Юсубам (Usuba) або Накири (Nakiri), але на відміну від них все ж має вістря. Сантоку мають двосторонню заточку і дуже тонкий по товщині клинок (як правило, від 1,2 до 2,5 мм), що дозволяє йому буквально провалюватися в розрізається продукт. Цей ніж дуже добре адаптується під всі основні завдання європейської кухні і якщо Ви хочете мати тільки один японський ніж, то найбільш функціональним вибором буде – Santoku.Santoku-Bocho від компанії Fukamizu Hamono – це виключно красивий і ергономічний японський кований ніж ручної роботи і він безумовно претендує на саму широку функціональність і зручність в експлуатації на кухні.Клинок ножа Santoku-Bocho Fukamizu тришаровий і що важливо для японського кухонника - з двостороннім заточуванням. Центральний, надзвичайно тонкий і міцний шар, загартований до твердості 63 HRC, виконаний зі сталі Blue Paper Steel (або в японському варіанті Aogami 2), яка зарекомендувала себе як одна з кращих японських клинковых вуглецевих сталей. Вона природно, іржавіюча – японці традиційно не використовують хромовмістовні стали, оскільки углеродка дає набагато більш агресивний рез і більш стійка до затуплению. Зовнішні шари виконані також із сталі, тільки більш м'якою, що запобігає пошкодження центрального сердечника. Тривала експлуатація ножа призведе незначного потемніння області підведення навколо ріжучої кромки. Це не зашкодить ножу і не погіршить його характеристик, однак додасть приємний візуальний контраст з зовнішніми шарами, проявляючи лінії стику - нерівний малюнок якої буде нагадувати лінію янангибы, як на японських катана.Компанія Fukamizu Hamono (префектура Kagoshima) – це один з найбільш великих виробників традиційних японських ножів і ріжучого інструменту півдня Японії (острів Кюсю). Підприємство зароджувалося в 1919 році, коли 20 найбільш відомих ковалів острова об'єдналися під началом Кодзі Фукамидзу для виховання молодих ковалів, обміну досвідом, знаннями та навичками, накопиченими за століття ножового виробництва. Сьогодні компанія Fukamizu Hamono – це сучасне виробництво, оснащене новітнім обладнанням, випускає, як прекрасні традиційні японські ножі чорної кування із застосуванням перевірених часом ремісничих технік, так і ріжучі інструменти з найсучасніших матеріалів. Кожен виріб компанії Fukamizu Hamono, як і всі істинно японська – це дивовижне переплетіння інноваційних технологій з глибокої традиційної японської естетики у вигляді гарно оброблених кухонних ножів ва-бочо з вуглецевої сталі.Тепер найважливіше про ніж Santoku-Bocho виробництва Fukamizu Hamono - те, що в середовищі фахівців називається ладом клинка. Строєм клинка називають геометрії леза у всіх вимірах, яка за підсумком більшою мірою і визначає для будь-якого ножа – все, від ріжучої здатності до його вартості. Цей ніж має в ладі клинка т. н. подвійний клин. Тобто полотно леза поступово тоншає як від п'яти до вістря, так і від обуха до ріжучої кромки, маючи в двох площинах, в будь-якому перерізі поперечному і поздовжньому, рівнобедрений трикутник. Це технологічно досить складно реалізовується при виготовленні конфігурація клинка, але вона виключно ефективна в роботі. Не дарма кажуть не ріже сталь – ріже геометрія. На лад клинка варто насамперед звертати увагу при виборі ножа, хоча б подивившись на його обух – клин на обуху відразу ж видає якісний і дорогий ніж.Про рукоятці ножа. Рукоять японських ножів, використовуваних на внутрішньому ринку Японії, як правило, зроблена, як би нарочито недбало. Своїм непоказним виглядом вона не повинна відтіняти значимість клинка, оскільки на думку японців клинок - це найголовніше в ножі. Рукоятка ножа Santoku-Bocho Fukamizu виконана в традиційному стилі для сучасних японських ножів. Овальна форма перерізу рукоятки, пластикова обкуття і монтаж на термокомпаунд. В якості матеріалу для рукоятки обрана деревина горіха. На відміну від більшості традиційних японських ножів, рукоять ножа Santoku-Bocho Fukamizu оброблена полімерної просоченням, що робить її надзвичайно міцною і стійкою до зовнішніх впливів (механічних, хімічних, і до ультрафіолету), тобто для її додаткова обробка не потрібна.При експлуатації і догляді за ножем Santoku-Bocho Fukamizu необхідно враховувати, що клинок, як обкладальна частину, так і твердий сердечник - схильні до корозії. Хоча більша частина голомени і захищена чорнінням, але все ж це не захищає від іржі повністю. Тому після кожного використання ніж Santoku-Bocho Fukamizu потрібно помити і витерти насухо. Зберігати його краще на відкритому магнітному підвісі. Якщо Ви не плануєте використовувати ніж довгий час – бажано змастити іржавіють частини клинка маслом. Японці для цього використовують комлевое масло. Також потрібно враховувати, що центральний шар клинка дуже тонкий і твердий, а кут заточування має критично малу величину. Потрібно уникати ударних навантажень на ріжучу кромку, контакту ножа з чимось дуже твердим (кістками, замороженими продуктами тощо). Також із-за того, що центральний шар дуже тонкий, при тривалому знаходженні в агресивному середовищі, іржа може повністю його зруйнувати.Загальні характеристики ножа Santoku-Bocho Fukamizu:Довжина леза - 165 мм;Товщина леза (середнє значення) - 2 мм;Загальна довжина ножа - 305 мм;Вага - 145 грамів.Інформація про розмір призначена тільки для загального ознайомлення і може незначно відрізнятися в залежності від кожного леза, так як воно викута вручну.
Основні
ВиробникFukamizu
Країна виробникЯпонія
Матеріал лезаВуглецева сталь
Користувацькі характеристики
БрендFukamizu
Довжина клинка, мм161-190 мм: 165 мм
ПризначенняКухарські,Універсальні,Для обробки,Для нарізання / філейні / для тонкої нарізки,Для відділення м'яса від кісток,Для м'яса,Для стейка / біфштекса,Для риби,Для овочів / для чищення,Для сиру,Для піци,Для овочів / фруктів,Для зелені,Для зняття шкур,Для шинкування,Д
Країна-виробник товаруЯпонія
ТипЯпонський ніж сантоку),Кухонні,Професійні
  • Ціна: 4 334 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner