Клинок для виготовлення ножа Сантоку

- На складі
- Код: 11226
1 126 ₴
- +380 (98) 009-39-49Kyivstar
- +380 (93) 601-68-70Life :)
- +380 (44) 407-37-77
Клинок для виготовлення ножа Сантоку
Слово «Сантоку» (Santoku) перекладається як «три хороші речі», точніше «три благодійники», буквально позначаючи три варіанти використання такого типу ножа - різати, рубати і кришити. Сантоку – це один з найбільш поширених і використовуваних типів японських кухонних ножів, фактично за своїм призначенням - аналог нашого шеф-ножа. Довжина клинка кухонного ножа Santoku може бути від 105 мм до 180 мм, найпоширеніший розмір – 165 мм по клинку. Це кухонник зі специфічною конфігурацією леза. Лінія ріжучої кромки у Сантоку практично пряма, з невеликим підйомом до вістря. Це дозволяє нарізати продукти з великим комфортом, а також значно спрощує процес заточування. Широка голомень Сонтоку виключає контакт руки з поверхнею столу, а також дозволяє використовувати ніж як імпровізованої лопатки для накладання нарізаних продуктів. Сантоку дуже близький по строю клинка до Юсуба (Usuba) або Накірі (Nakiri), але на відміну від них все ж має вістря. Сантоку має двосторонню заточку і дуже тонкий по товщині клинок (як правило, від 1,2 до 2,5 мм), що дозволяє йому буквально провалюватися в розрізається продукт. Цей ніж дуже добре адаптується під всі основні завдання європейської кухні і якщо Ви хочете мати тільки один японський ніж, то найбільш функціональним вибором буде – Santoku.
Даний представлений екземпляр клинка під виготовлення ножа є найменшим за розміром з усіх Сантоку. Тому його не можна віднести до категорії шеф-ножів, з якими зазвичай асоціюються ножі даного типу. Це хороший кухонний універсал, яким можна зробити більшість операцій на кухні. Дуже тонка заточка менш, ніж 10 градусів зі зведенням в нуль не дозволить розрізати, наприклад, заморожені продукти. Але в разі, якщо Вам потрібен ніж гострий, як бритва (для помідорів, жилистой яловичини і т. п.) ніж з представленого клинка - це те, що потрібно.
Представлений клинок для виготовлення кухонного ножа Сантоку має двосторонню заточку. Довжина леза – 105мм, висота 28мм, товщина обуху 1,2 мм, загальна довжина з хвостовиком – 140мм. Сам клинок має тришарову структуру. Середній шар – робочий і виготовлений з нержавіючої сталі VG-1 – стартової модифікації загальновідомою марки VG-10, розробленої спеціально для застосування в ножовий тематики. Середній шар загартований до твердості в 60HRC і забезпечує неймовірно високу гостроту ножа і стійкість до затуплению. Обкладки зроблені з м'якої сталі, вони утримують тонкий середній шар від зламу, забезпечують клинку гнучкість. Клинок заточений і після запаковування в рукоять – повністю готовий до використання.
Країна походження | Японія |
Тип | Сантоку |
Довжина леза | 105 мм |
Висота леза | 28 мм |
Товщина клинка | 1,2 мм |
Загальна довжина | 145 мм |
Сталь | VG-1 |
Особливості конструкції | заточений, зведення в нуль |
Монтаж | Під всадной монтаж |
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | RS |
Країна виробник | Японія |
Користувацькі характеристики | |
Вид | Клинки, Кишенькові, Кухонні, Мисливські, Туристичні, Сувенірні, Швейцарські, Мачете, Тренувальні, Метальні, Рибальські, Авторські вироби, Стропорези, Скинеры, Кукрі, Для дайвінгу, Садові, Мультітули |
Довжина клинка, мм | 105 |
Матеріал клинка | VG-10,VG-1 |
Країна-виробник товару | Японія |
Тип | Нескладні |
- Ціна: 1 126 ₴