Кухонний японський ніж Fukamizu Sashimi-bocho Black 240 мм арт. 11914
- Готово до відправки
- Код: 11914
4 985 ₴
+380 (95) 285-50-50
Vodafone
- +380 (96) 285-50-50Kyivstar
- +380 (63) 285-50-50Life :)
повернення товару протягом 14 днів безкоштовно
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
Однією з популярних різновидів японської кухонних ножів є ножі для нарізки сашимі - Sashimi bocho. Цей ніж призначений для нарізки свіжої сирої риби довгими і дуже тонкими скибочками. Такий ніж має довгий, тонкий і вузький клинок з одностороннім або двостороннім заточуванням, з екстремально малим кутом спуску і повинен для такої нарізки володіти винятковою гостротою. Велика довжина клинка необхідна для того, щоб виконати різ за один підхід, в цьому випадку відрізаний шматок риби буде виглядати ідеально. Ніж Sashimi-bocho Black від компанії Fukamizu Hamono має довжину клинка 240мм (від п'яти до вістря) і двосторонню заточку, що є більш звичним для роботи на європейській кухні. Вага ножа - 185 грам зі зміщенням балансу на клинок. Товщина обуха має клин від п'яти до вістря від 4,5мм до 3,5мм. Висота полотна - 35мм. Загальна довжина ножа - 385мм. Як і в одній з найвідоміших різновидів ножів для нарізки сашимі Yanagiba (Янагіба), клинок Sashimi-bocho Black Fukamizu виконаний в традиційній для Японії формі вербового аркуша. & Nbsp;
Sashimi-bocho Black від компанії Fukamizu Hamono - це виключно красивий і ергономічний японський кований ніж ручної роботи. Його можна використовувати не тільки для нарізки риби, але для найрізноманітніших завдань, де необхідно довге лезо і екстремальна гострота. Безумовно Sashimi-bocho Black Fukamizu претендує на найширшу функціональність і зручність в експлуатації на кухні.
Клинок ножа Sashimi-bocho Black Fukamizu має структуру тришарового ламінату. Центральний, надзвичайно тонкий і міцний шар, загартований до твердості 61 HRC, виконаний зі сталі White Paper Steel (або в японському варіанті Sirogami), яка зарекомендувала себе, як одна з кращих японських клинкових вуглецевих сталей, на якій можна реалізувати найвищу гостроту заточки. Сталь Sirogami - іржавіють. Японці традиційно рідко використовують хромовмістні сталі, оскільки нержавіючі сталі не можуть дати такої гостроти, як углеродка. І при цьому вуглецева сталь дає набагато більш агресивний різ і більш стійка до затуплення. Зовнішні шари виконані також з іржавіючої сталі, тільки більш м'якою, що запобігає пошкодженню центрального сердечника. Тривала експлуатація ножа призведе до незначного потемніння області підведення навколо ріжучої кромки. Це не зашкодить ножу і не погіршить його характеристик, однак додасть приємний візуальний контраст з зовнішніми шарами, проявляючи лінії стику - нерівний малюнок якої буде нагадувати лінію хамон, як на японських катанах.
Рукоятка ножа Sashimi-bocho Black Fukamizu виконана в традиційному стилі для сучасних японських ножів і має D-подібну форму, пластикову обкуття і монтаж на термокомпаунд. Матеріал рукоятки - деревина магнолії (необроблена), також широко поширений для таких цілей. & Nbsp;
При експлуатації і догляді за ножем Sashimi-bocho Black Fukamizu необхідно враховувати, що клинок, як обкладочна частина, так і твердий сердечник - схильні до корозії. Хоча більша частина голомені і захищена чорнінням (Kurouchi), але все ж це не захищає від іржі повністю. Тому після кожного використання ніж Sashimi-bocho Black Fukamizu потрібно помити і насухо витерти. Зберігати його краще на відкритому магнітному підвісі. Якщо Ви не припускаєте використовувати ніж довгий час - бажано змастити іржавіючі частини клинка маслом. Японці для цього використовують окоренкову олію. Також потрібно враховувати, що центральний шар клинка дуже тонкий і твердий, а кут заточування має критично малу величину. Потрібно уникати ударних навантажень на ріжучу кромку, контакту ножа з чим-небудь дуже твердим (кістками, замороженими продуктами і т.п.). Також через те, що центральний шар дуже тонкий, при тривалому знаходженні в агресивному середовищі, іржа може повністю його зруйнувати.
Ніж заточений на камені 1000 грит (JIS)
Країна походження Японія
Тип Sashimi-bocho
Довжина леза 240 мм
Висота леза 35 мм
Товщина клинка 4 мм
Загальна довжина 385 мм
Тип клинка тришаровий
Сталь середнього шару White Paper Steel (Sirogami)
Твердість середнього шару 61HRC
Матеріал рукояті Магнолія (необроблена)
Особливості конструкції заточений на камені тисячі грит (JIS), Лінзовідно зведення в нуль
Вага 185 грам.
Основні | |
---|---|
Виробник | Fukamizu |
Країна виробник | Японія |
Матеріал леза | Вуглецева сталь |
Користувацькі характеристики | |
Бренд | Fukamizu |
Довжина клинка, мм | 240 мм |
Призначення | Кухарські,Універсальні,Для обробки,Для нарізання / філейні / для тонкої нарізки,Для відділення м'яса від кісток,Для м'яса,Для стейка / біфштекса,Для риби,Для овочів / для чищення,Для сиру,Для піци,Для овочів / фруктів,Для зелені,Для зняття шкур,Для шинкування,Д |
Країна-виробник товару | Японія |
Тип | Японський ніж сантоку),Кухонні,Професійні |
- Ціна: 4 985 ₴