Кошик
1708 відгуків
вулиця Василя Верховинця, 10, Київ, Україна
+380 (95) 285-50-50
+380 (96) 285-50-50
Roks - Інтернет магазин

Кухонний японський ніж Kurouchi Santoku TOSA 165 мм

  • Готово до відправки
  • Код: 12327

6 144 ₴

+380 (95) 285-50-50
Vodafone
  • +380 (96) 285-50-50
    Kyivstar
  • +380 (63) 285-50-50
    Life :)
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
повернення товару протягом 14 днів безкоштовно
Кухонний японський ніж Kurouchi Santoku TOSA 165 мм
Кухонний японський ніж Kurouchi Santoku TOSA 165 мм
6 144 ₴
Готово до відправки
+380 (95) 285-50-50
Vodafone
  • +380 (96) 285-50-50
    Kyivstar
  • +380 (63) 285-50-50
    Life :)
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
Ножі майстрів Тоса здавна славляться дуже високою якістю і надійністю і в поданні не потребують. Регіон, де виробляють ці ножі знаходиться на одному з південних островів Японії (о. Сікоку) і широко відомий фестивалями ножових майстрів і виробників найрізноманітнішого ріжучого інструменту. Інтерес професіоналів різних галузей, які використовують ножі, колекціонерів, а також просто любителів цієї тематики викликає як високу майстерність виробників і відмінна якість продукції, так і те, що з-за високої конкуренції ковалів в даному регіоні можливо придбати ексклюзивні зразки ножів з кращих сортів сталі ( таких, як наприклад, Super Aogami) за відносно невисоку ціну. Причому Tosa продає, як вироби готові до використання, так і клинки окремо (виробники ножів в Японії, як правило, це роблять вкрай неохоче), а рукоятку можна зробити на свій розсуд, це буває дуже зручно. Представлені ножі виготовлені компанією Tadayoshi forging company під керівництвом майстра майстром Tadayoshi Saku. Пропоновані ножі відносяться до Сантоку (Santoku-Bocho) - це однин з найвідоміших і шанованих на кухні типів японських ножів. Саме слово «Сантоку» (Santoku) перекладається як «три хороших речі», точніше «три благодійники», буквально позначаючи три варіанти використання такого типу ножа - різати, рубати і кришити. Сантоку - це один з найпоширеніших і використовуваних типів японських кухонних ножів, фактично за своїм призначенням - аналог нашого шеф-ножа. Довжина клинка кухонного ножа & nbsp; Santoku може бути від 105 мм до 180 мм, найпоширеніші розміри - 150-165 мм по клинку. Santoku - це кухоннік зі специфічною конфігурацією леза. Лінія ріжучої кромки у Сантоку практично пряма, з невеликим підйомом до вістря. Це дозволяє нарізати продукти з великим комфортом, а також значно спрощує процес заточки. Широкі голомені Сонтоку виключає контакт руки з поверхнею столу, а також дозволяє використовувати ніж в якості імпровізованій лопатки для накладання нарізаних продуктів. Сантоку дуже близький по строю клинка до Юсубов (Usuba) або Накір (Nakiri), але на відміну від них все ж має вістря. Сантоку мають двосторонню заточку і дуже тонкий по товщині клинок (як правило, від 1,2 до 2,5 мм), що дозволяє йому буквально провалюватися в розрізаний продукт. Цей ніж дуже добре адаптується під всі основні завдання європейської кухні і якщо Ви хочете мати тільки один японський ніж, то найбільш функціональним вибором буде - Santoku. Santoku-Bocho від компанії Tosa Tadayoshi forging company - це виключно красивий і ергономічний японський кований ніж ручної роботи і він безумовно претендує на найширшу функціональність і зручність в експлуатації на кухні. Клинок ножа Santoku-Bocho Tosa Tadayoshi тришаровий і що важливо для японського кухонника - з двостороннім заточуванням. Центральний, надзвичайно тонкий і міцний шар, загартований до твердості 63-64 HRC, виконаний зі сталі Super Aogami, яка зарекомендувала себе, як найкраща з японських клинкових вуглецевих сталей. Вона природно, що іржавіють - японці традиційно не використовують хромовмістні сталі, оскільки углеродка дає набагато більш агресивний різ і більш стійка до затуплення. Зовнішні шари виконані також зі сталі, тільки більш м'якою, що запобігає пошкодженню центрального сердечника. Тривала експлуатація ножа призведе незначного потемніння області підведення навколо ріжучої кромки. Це не зашкодить ножа і не погіршить його характеристик, однак додасть приємний візуальний контраст з зовнішніми шарами, проявляючи лінії стику - нерівний малюнок якої буде нагадувати лінію якіба, як на японських катанах.

Тепер найважливіше про ніж Santoku- Bocho Tosa Tadayoshi - то, що в середовищі фахівців називається ладом клинка. Ладом клинка називають геометрію леза у всіх вимірах, яка за підсумком в більшій мірі і визначає для будь-якого ножа - все, від ріжучої здатності до його вартості. Даний ніж має в ладі клинка т.зв. подвійний клин. Тобто полотно леза поступово тоншає як від п'яти до вістря (дуже красиве і правильне звуження по обух від 3 до 1,5 мм), так і від обуха до ріжучої кромці, маючи в двох площинах, в будь-якому перетині поперечному і поздовжньому, трикутник. Це технологічно досить складно реалізується при виготовленні конфігурація клинка, але вона виключно ефективна в роботі. Не дарма кажуть ріже не став - ріже геометрія. На лад клинка варто перш за все звертати увагу при виборі ножа, хоча б подивившись на його обух - клин на обуху відразу ж видає якісний і дорогий ніж. Рукоять японських ножів, які використовуються на внутрішньому ринку Японії, як правило, зроблена, як би нарочито недбало. Своїм непоказним виглядом вона не повинна відтіняти значимість клинка, оскільки на думку японців клинок - це найголовніше в ножі. Рукоятка ножа Santoku-Bocho Tosa Tadayoshi виконана в традиційному стилі для сучасних японських ножів. D-подібна форма перетину рукоятки, ідеально лягає в руку, пластикова оковка і монтаж на термокомпаунд. Як матеріал для рукоятки обрана темна деревина горіха, що притаманне дорогим японським ножам. Рукоять не оброблена захисним покриттям, тому при бажанні це можна зробити перед початком експлуатації. При догляді за ножем Santoku-Bocho Tosa Tadayoshi необхідно враховувати, що клинок, як обкладочна частина, так і твердий сердечник - схильні до корозії. Хоча більша частина голомені і захищена чорнінням (покриття Kurouchi) і спеціальним лаком, але все ж це не захищає від іржі повністю. Тому після кожного використання ніж Santoku-Bocho потрібно помити і насухо витерти. Зберігати його краще на відкритому магнітному підвісі. Якщо Ви не припускаєте використовувати ніж довгий час - бажано змастити іржавіють частини клинка маслом. Японці для цього використовують окоренкову масло. Також потрібно враховувати, що центральний шар клинка дуже тонкий і твердий, а кут заточування має критично малу величину. Потрібно уникати ударних навантажень на ріжучу кромку, контакту ножа з чим-небудь дуже твердим (кістками, замороженими продуктами і т.п.). Також через те, що центральний шар дуже тонкий, при тривалому знаходженні в агресивному середовищі, іржа може повністю його зруйнувати. Клинки виготовлені вручну, тому можуть мати невеликі відхилення від зазначених розмірів і ваги.

Основні
ВиробникTosa
Країна виробникЯпонія
Користувацькі характеристики
Довжина клинка, мм165
Матеріал клинкаВуглецева сталь
ПризначенняКухарські,Універсальні,Для обробки,Для нарізання / філейні / для тонкої нарізки,Для відділення м'яса від кісток,Для м'яса,Для стейка / біфштекса,Для риби,Для овочів / для чищення,Для сиру,Для піци,Для овочів / фруктів,Для зелені,Для зняття шкур,Для шинкування,Д
Країна-виробник товаруЯпонія
ТипКухонні,Професійні
  • Ціна: 6 144 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner