Кошик
1922 відгуків

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (завтра, 23.05).

вулиця Василя Верховинця, 10, Київ, Україна
+380 (95) 285-50-50
+380 (96) 285-50-50
Roks - Інтернет магазин

Кухонний японський ніж Kurouchi Petty Tosa 120мм

  • Готово до відправки
  • Код: 12420

3 619 ₴

+380 (95) 285-50-50
Vodafone
  • +380 (96) 285-50-50
    Kyivstar
  • +380 (73) 285-50-50
    Life :)
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
повернення товару протягом 14 днів безкоштовно
Кухонний японський ніж Kurouchi Petty Tosa 120мм
Кухонний японський ніж Kurouchi Petty Tosa 120мм
3 619 ₴
Готово до відправки
+380 (95) 285-50-50
Vodafone
  • +380 (96) 285-50-50
    Kyivstar
  • +380 (73) 285-50-50
    Life :)
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
Ножі майстрів Тоса здавна славляться дуже високою якістю і надійністю і в поданні не потребують. Регіон, де виробляють ці ножі знаходиться на одному з південних островів Японії (о. Сікоку) і широко відомий фестивалями ножових майстрів і виробників найрізноманітнішого ріжучого інструменту. Інтерес професіоналів різних галузей, які використовують ножі, колекціонерів, а також просто любителів цієї тематики викликає як високу майстерність виробників і відмінна якість продукції, так і те, що з-за високої конкуренції ковалів в даному регіоні можливо придбати ексклюзивні зразки ножів з кращих сортів сталі ( таких, як наприклад, Super Aogami) за відносно невисоку ціну. Причому Tosa продає, як вироби готові до використання, так і клинки окремо (виробники ножів в Японії, як правило, це роблять вкрай неохоче), а рукоятку можна зробити на свій розсуд, це буває дуже зручно. Представлені ножі виготовлені компанією Tadayoshi forging company під керівництвом майстра майстром Tadayoshi Saku.
Представляємо Вам японський кований ніж Kurouchi Petty Tosa 120мм ручної роботи. Клинок ножа тришаровий і що важливо для японського кухонніка - з двостороннім заточуванням. Центральний, надзвичайно тонкий і міцний шар, загартований до твердості 60-61HRC, виконаний зі сталі White Paper Steel # 1 (або в японському варіанті Shirogami), яка зарекомендувала себе, як одна з кращих японських клинкових вуглецевих сталей. Вона природно, що іржавіють - японці традиційно не використовують хромовмістні стали, оскільки углеродка дає набагато більш агресивний рез і більш стійка до затуплення. До того ж Shirogami дозволяє отримати при заточуванні екстремальну гостроту ріжучої кромки, яка недосяжна навіть на більш дорогих марках, таких як Aogami. Зовнішні шари (які служать для запобігання пошкодження тонкого, твердого, але щодо крихкого центрального сердечника) виконані з більш м'якої сталі, теж - іржавіє, частково покритої чорнінням (Kurouchi), що полегшує догляд за ножем. Тривала експлуатація ножа призведе незначного потемніння області, яка не захищена антикорозійним покриттям. Це не зашкодить ножа і не погіршить його характеристик, однак додасть приємний візуальний контраст з зовнішніми шарами з низьковуглецевої сталі, проявляючи лінія стику - нерівний малюнок якої буде нагадувати лінію якіба, як на японських катанах.
Ніж Kurouchi Petty Tosa відноситься до різновиду Petty, має характерний для даного різновиду розмір клинка в 120 мм. Якщо на японській кухні основним ножем можна назвати ніж типу Сантоку, то на професійних західних кухнях основа - це невеликий ніж загального призначення, званий універсальним. Такий ніж використовується для всього - для чищення, додання форми і нарізки фруктів і овочів, м'яса, риби, подрібнення трав і приготування гарнірів. Kurouchi Petty Tosa - це аналог універсального європейського ножа. Компактний розмір і щодо вузьке лезо ножа Petty дозволяють йому бути дуже зручним і керованим у використанні, тому він ідеально підходить для точних надрізів.
Тепер найважливіше про ніж Kurouchi Petty Tosa виробництва Tadayoshi forging company - то, що в середовищі фахівців називається ладом клинка. Ладом клинка називають геометрію леза у всіх вимірах, яка за підсумком в більшій мірі і визначає для будь-якого ножа - все, від ріжучої здатності до його вартості. Даний ніж має в ладі клинка т.зв. подвійний клин. Тобто полотно леза поступово тоншає як від п'яти до вістря, так і від обуха до ріжучої кромці, маючи в двох площинах, в будь-якому перетині поперечному і поздовжньому, трикутник. Це технологічно досить складно реалізується при виготовленні конфігурація клинка, але вона виключно ефективна в роботі. Не дарма кажуть ріже не став - ріже геометрія. На лад клинка варто перш за все звертати увагу при виборі ножа, хоча б подивившись на його обух - клин на обуху відразу ж видає якісний і дорогий ніж.
Про рукоятці ножа. Рукоять японських ножів, які використовуються на внутрішньому ринку Японії, як правило, зроблена, як би нарочито недбало. Своїм непоказним виглядом вона не повинна відтіняти значимість клинка, оскільки на думку японців клинок - це найголовніше в ножі. Рукоятка ножа Kurouchi Petty Tosa виконана в традиційному стилі для сучасних японських ножів. Овальна форма перетину рукоятки c D-подібним виступом під праву руку, пластикова оковка і монтаж на термокомпаунд. Як матеріал для рукоятки обрана деревина горіха. На відміну від більшості традиційних японських ножів, рукоять ножа Kurouchi Petty Tosa оброблена полімерним просоченням, що робить її надзвичайно міцною і стійкою до зовнішніх впливів (механічних, хімічних, і до ультрафіолету), тобто для її додаткова обробка не потрібна.
При експлуатації і догляді за ножем Kurouchi Petty Tosa необхідно враховувати, що клинок, як обкладочні частини, так і твердий серцеводо - схильні до корозії. Хоча більша частина голомені і захищена чорнінням, але все ж це не захищає від іржі повністю. Тому після кожного використання ніж Kurouchi Petty Tosa потрібно помити і насухо витерти. Зберігати його краще на відкритому магнітному підвісі. Якщо Ви не припускаєте використовувати ніж довгий час - бажано змастити іржавіють частини клинка маслом. Японці для цього використовують окоренкову масло. Також потрібно враховувати, що центральний шар клинка дуже тонкий і твердий, а кут заточування має критично малу величину. Потрібно уникати ударних навантажень на ріжучу кромку, контакту ножа з чим-небудь дуже твердим (кістками, замороженими продуктами і т.п.). Також через те, що центральний шар дуже тонкий, при тривалому знаходженні в агресивному середовищі, іржа може повністю його зруйнувати.


< div>

Країна походження Японія
Тип < span style = "white-space: pre"> Kurouchi Petty Tosa
Довжина леза 120 мм
< div> Висота леза 26 мм
Товщина клинка 2 мм < / div>
Загальна довжина 240 мм
Тип клинка тришаровий
Заточка & nbsp; & Nbsp; двостороння
Сталь середнього шару White Paper Steel # 1 (Shirogami)
Твердість середнього шару 60-61HRC
Матеріал рукояті горіх
Форма рукояті & nbsp; & Nbsp; & Nbsp; & Nbsp; D-образна, під праву руку
Особливості конструкції заточений, зведення в нуль
Вага 55 грам.

Основні
ВиробникTosa
Країна виробникЯпонія
Користувацькі характеристики
Довжина клинка, мм120
Матеріал клинкаВуглецева сталь
ПризначенняКухарські,Універсальні,Для обробки,Для нарізання / філейні / для тонкої нарізки,Для відділення м'яса від кісток,Для м'яса,Для стейка / біфштекса,Для риби,Для овочів / для чищення,Для сиру,Для піци,Для овочів / фруктів,Для зелені,Для зняття шкур,Для шинкування,Д
Країна-виробник товаруЯпонія
ТипКухонні,Професійні
  • Ціна: 3 619 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner