Японське лезо Kurouchi Inasa Bocho TOSA 165мм
- Готово до відправки
- Код: 12962
3 775 ₴
+380 (95) 285-50-50
Vodafone
- +380 (96) 285-50-50Kyivstar
- +380 (63) 285-50-50Life :)
повернення товару протягом 14 днів безкоштовно
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
Як відомо, ножова культура Японії не є однорідною на всій її території. Сильна розрізненість острівної держави породжує досить химерні і іноді різні форми клинків у тих чи інших регіонах Японії. Ніж Kurouchi Inasa Bocho TOSA 165мм (Інаса Бочо) виглядає яскраво і дуже оригінально, але, наприклад, для префектур південного острова Кюсю варіант ножа Bunka Bocho (домашнього кухонного ножа з трикутним вістрям) з вигнутою обухом є невід'ємним у побуті стилем домашньої кухні.
Представлений ніж Kurouchi Inasa Bocho TOSA 165мм виготовлений трохи на північ від того регіону, де він має таку широку популярність на острові Сікоку в районі Тоса, але саме в Тосі на фестивалі ножових майстрів переплелися всі різноманітні стилі японських мечів і секрети їх виготовлення.
Ножі майстрів Тоса здавна славляться дуже високою якістю та надійністю і представлення не потребують. Регіон, де виробляють ці ножі, знаходиться на одному з південних островів Японії (о. Сікоку) і широко відомий фестивалями ножових майстрів і виробників найрізноманітнішого різального інструменту. Інтерес професіоналів різних галузей, що використовують ножі, колекціонерів, а також просто любителів цієї тематики викликає як високу майстерність виробників та відмінну якість продукції, так і те, що через високу конкуренцію ковалів у даному регіоні можна придбати ексклюзивні зразки ножів із кращих сортів сталі ( таких, як, наприклад, Super Aogami) за відносно невисоку ціну. Причому Tosa продає, як вироби готові до використання, так і мечі окремо (виробники ножів у Японії, як правило, це роблять вкрай неохоче), а рукоятку можна зробити на власний розсуд, це буває дуже зручно. Представлені ножі виготовлені компанією Tadayoshi forging company під керівництвом майстра Tadayoshi Saku.
Клинок Kurouchi Inasa Bocho TOSA 165мм від компанії Tosa Tadayoshi forging company – це винятково яскравий, незвичайний, але при цьому красивий та ергономічний японський кований ніж ручної роботи. Від нього неможливо відірвати погляд, а взявши його до рук – не хочеться його випускати. Inasa Bocho не тільки тішить око своїми формами, а й безумовно претендує на найширшу функціональність та зручність в експлуатації на кухні.
Клинок ножа Kurouchi Inasa Bocho TOSA 165мм тришаровий і що важливо для японського кухонника - з двостороннім заточенням. Центральний, надзвичайно тонкий і міцний шар, загартований до твердості 62 HRC, виконаний із сталі Aogami 2, яка зарекомендувала себе як одна з найкращих з японських вуглецевих сталей для ножів. Вона природно, іржавіюча – японці традиційно не використовують хромовмісні сталі, оскільки вуглецю дає набагато агресивніший різ і стійкіша до затуплення. Зовнішні шари виконані також із сталі, тільки м'якшою, що запобігає пошкодженню центрального сердечника. Тривала експлуатація ножа призведе до незначного потемніння області підведення навколо ріжучої кромки. Це не зашкодить ножу і не погіршить його характеристик, проте додасть приємного візуального контрасту із зовнішніми шарами, виявляючи лінії стику - нерівний малюнок якої нагадуватиме лінію якіба, як на японських катанах.
Про рукоятку ножа. Рукоять японських ножів, що використовуються на внутрішньому ринку Японії, як правило, зроблена, ніби навмисне недбало. Своїм непоказним виглядом вона повинна відтіняти значимість клинка, оскільки на думку японців меч - це найголовніше в ножі. Рукоятка ножа Kurouchi Inasa Bocho TOSA 165мм виконана у традиційному стилі для сучасних японських ножів. D-подібна форма перерізу рукоятки, що ідеально лягає в руку, пластикова ковка та монтаж на термокомпаунд. Як матеріал для рукоятки обрана темна деревина горіха, що властиво дорогим японським ножам. Рукоятка не оброблена захисним покриттям, тому за бажання це можна зробити перед початком експлуатації.
При догляді за ножем Kurouchi Inasa Bocho TOSA 165мм необхідно враховувати, що клинок, як обкладна частина, так і твердий сердечник - схильні до корозії. Хоча більшість голомені і захищена чорнінням (покриття Kurouchi) і спеціальним лаком, але все ж таки це не захищає від іржі повністю. Тому після кожного використання ножа Kurouchi Inasa Bocho TOSA 165мм потрібно помити і насухо витерти. Зберігати його краще на відкритому магнітному підвісі. Якщо Ви не припускаєте використовувати ніж довгий час – бажано змастити іржаві частини клинка маслом. Японці при цьому використовують комлеве масло. Також потрібно враховувати, що центральний шар клинка дуже тонкий та твердий, а кут заточування має критично малу величину. Потрібно уникати ударних навантажень на ріжучу кромку, контакт ножа з чимось дуже твердим (кістками, замороженими продуктами і т.п.). Також через те, що центральний шар дуже тонкий, при тривалому знаходженні в агресивному середовищі, іржа може його повністю зруйнувати. Клинки виготовлені вручну, тому можуть мати невеликі відхилення від зазначених розмірів та ваги.
Країна походження - Японія
Виробник - Tadayoshi forging company
Твердість – 62 HRC
Висота леза - 50мм max
Довжина леза - 165мм
Марка сталі – Aogami 2
Матеріал рукояті - деревина горіха
Тип - Inasa Bocho
Товщина клинка - 3-1,5 мм
Вага – 140 г.
Основні | |
---|---|
Виробник | Tosa |
Країна виробник | Японія |
Користувацькі характеристики | |
Країна-виробник товару | Японія |
- Ціна: 3 775 ₴