Кошик
1764 відгуків
вулиця Василя Верховинця, 10, Київ, Україна
+380 (95) 285-50-50
+380 (96) 285-50-50
Roks - Інтернет магазин

Кухонний японський ніж Tosa Kurouchi Petty 105 мм Super Aogami (вінтажний)

  • Немає в наявності
  • Код: 15766

Ціну уточнюйте

Мінімальна сума замовлення на сайті — 150 грн

+380 (95) 285-50-50
Vodafone
  • +380 (96) 285-50-50
    Kyivstar
  • +380 (63) 285-50-50
    Life :)
повернення товару протягом 14 днів безкоштовно
Кухонний японський ніж Tosa Kurouchi Petty 105 мм Super Aogami (вінтажний)
Кухонний японський ніж Tosa Kurouchi Petty 105 мм Super Aogami (вінтажний)
Ціну уточнюйте
Немає в наявності
+380 (95) 285-50-50
Vodafone
  • +380 (96) 285-50-50
    Kyivstar
  • +380 (63) 285-50-50
    Life :)
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
Представлений кухонний ніж ручної роботи Tosa Kurouchi Petty 105 мм Super Aogami був у недовгочасній експлуатації, практично новий, ручка замінена.
Ножі майстрів Тоса здавна славляться дуже високою якістю й надійністю і не потребують представлення. Регіон, де виробляють ці ножі, розміщений на одному з південних островів Японії (о. Сікоку) і широко відомий фестивалями ножових майстрів і виробників найрізнобарвнішого різального інструменту. Цікавість професіоналів різних галузей, які використовують ножі, колекціонерів, а також просто шанувальників цієї тематики викликає як високу майстерність виробників і чудову якість продукції, так і те, що через високу конкуренцію ковалів у цьому регіоні можна придбати ексклюзивні зразки ножів із найкращих сортів сталі (як-от: Super Aogami) за порівняно невисоку ціну. Представлений ніж виготовлений компанією Tadayoshi forging company під керівництвом майстра Tadayoshi Saku.
Клинок ножа тришаровий із двостороннім заточуванням. Центральний, надзвичайно тонкий і міцний шар, загартований до твердості 63HRC, виготовлений зі сталі Super Aogami, яка зарекомендувала себе як одна з найкращих японських клинкових вуглецевих сталей. Вона природно, іржавіюча — японські традиційно не використовують хромозовмісні сталі, оскільки вуглениця дає набагато агресивніше різання й стійкіша до затуплення. Зовнішні шари (які слугують для запобігання пошкодженню тонкого, твердого, але порівняно тендітного центрального осердя) виготовлені з м'якшої сталі, теж — іржею, частково покритою чорнуванням (Kurouchi), що полегшує догляд за ножем. Тривала експлуатація ножа призведе незначному потемнінню зони, яка не захищена антикорозійним покриттям. Це не зашкодить ножу та не погіршить його характеристик, проте надасть приємний візуальний контраст із зовнішніми шарами з низьковуглецевої сталі, проявляючи лінію стику — нерівний малюнок якої нагадуватиме лінію як на японських катанах.
Ніж Kurouchi Petty Tosa належить до різновиду Petty, має характерний для цього різновиду розмір клинка 105 мм. Якщо на японській кухні основним ножем можна назвати ніж типу Сантоку, то на професійних західних кухнях основа — це невеликий ніж загального призначення, званий універсальним. Такий ніж використовується для всього — для чищення, надання форми та нарізання фруктів і овочів, м'яса, риби, подрібнення трав і приготування гарнірів. Kurouchi Petty Tosa — це аналог універсального європейського ножа. Компактний розмір і порівняно вузьке лезо ножа Petty дають змогу йому бути дуже зручним і керованим у використанні, тому він ідеально підходить для точних надрізів.
Матеріал руків'я — деревина Red Kibao Wood, матеріал ківки — деревина чорного габонського ебену.
Під час експлуатації та догляду за ножем Kurouchi Petty Tosa необхідно враховувати, що клинок як обкладна частина, так і твердий осердя — схильні до корозії. Хоча більша частина голомені та захищена чорнуванням, але все ж це не захищає від іржі повністю. Тому після кожного використання ніж Kurouchi Petty Tosa потрібно помити й насухо витерти. Зберігати його краще на відкритому магнітному підвісі. Якщо Ви не передбачаєте використовувати ніж довгий час — бажано змастити іржі частини клинка олією. Японські для цього використовують бавовняну олію. Також потрібно враховувати, що центральний шар клинка дуже тонкий і твердий, а кут заточування має критично малу величину. Потрібно уникати ударних навантажень на різальну крайку, контакту ножа з чимось дуже твердим (кістями, замороженими продуктами тощо).

Параметры клинка:
Довжина клинка — 105 мм
Ширина клинка — 24 мм
Товщина обуха — 2 мм
Загальна довжина заготовки — 230 мм
Заточення леза — двостороння
Вага — 60 г
Основні
ВиробникTosa
Країна виробникЯпонія
Користувацькі характеристики
Довжина клинка, мм105
  • Ціна: Ціну уточнюйте

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner